Субота, 20 Квітня, 2024
Події

Російські військові завдали авіаудари по містах Сирії в результаті яких знищено лікарню

Армія Башара Асада за підтримки російських військових за останню добу захопила стратегічно важливе селище Ум Халахіль і висоту Мушейріф на південному сході Ідлібской зони деескалації.

Про це повідомляють Новини з посиланням на Anadolu.

Селище Розум Халахіль вважалося першою лінією оборони на шляху до міста Маарет-ен-Нуман.

Авіація армії Асада завдала ударів по місту Кафранбіль, селищу Кеферумма, а також селах Хас, Бсакла, Дейр Сунбулов і Хазарін.

У той же час, ВКС Росії завдали повітряних ударів по місту Маарет-ен-Нуман і Кенсафра, селищам Кафр Ваді, Мааретхирми, Розум Мушейріф, Брейс, Тавіль Халіб і Мааретеннісан.

У селищі Мааретеннісан смерті три мирних жителя, а в Брейс поранені п’ять сирійців.

Російська армія в числі інших розбомбила єдину на півдні Ідліб лікарню “Ківан” в місті Кенсафра. Крім того, зруйнована одна з міських мечетей.

Населення в страху перед російськими бомбардуваннями в більшості своїй покинуло міські квартали, що дозволило зменшити число жертв.

Главрач лікарні Алі Хушшум повідомив, що повітряний удар по медустанові було завдано в ніч на 25 листопада.

“Будівля лікарні, де на безкоштовній основі діяли відділення педіатрії, урології, хірургії, пологове відділення повністю зруйновано. Щомісяця тут надавали допомогу 6500 хворим “, – повідомив він.

Главрач зазначив, що за сім хвилин до авіаудару надійшло повідомленні про повітряне ударі по довколишньому селищу Кафр Ваді, що стало приводом для прийняття рішення про евакуацію персоналу і хворих.

“Десятки тисяч жителів 35 населених пунктів району Джабель аль Завіе позбулися медичних послуг”, – сказав Хушшум.

Залишити відповідь