П’ятниця, 29 Березня, 2024
Світ

Щоб підкреслити суверенітет, уряд Швеції більше не буде називати Білорусь “Білою Росією”

Уряд Швеції оголосив, що тепер в офіційних стосунках буде називати Білорусь Belarus замість Vitryssland (Біла Росія). Про це повідомила міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде, і це так само підтвердив посол Білорусі в Швеції і Норвегії Дмитро Мирочник.

Про це Мірончік повідомив у twitter.

“Афіцыйная назва нашай краіны на шведскай мове змененая на BELARUS. Вялікі дзякуй МЗС Швецыі , асабіста Міністру Ann Linde і ўсім шведам і беларусам, якія прычыніліся да гэтай справы!”,- написав посол.

“Міністерство закордонних справ Швеції переходить до використання назви” Білорусь “замість” Біла Росія “. Ми робимо це, щоб визнати бажання білоруського народу, громадянського суспільства і діаспори підкреслити національну ідентичність і суверенітет своєї країни “, – в свою чергу прокоментувала глава МЗС Швеції Анн Лінда.

Як відомо, раніше в 1991 році Білорусія , оголосивши про незалежність і вийшовши зі складу СРСР, змінила свою назву з БССР (по-шведськи – Vitryssland, що в дослівному перекладі означає “Біла Росія” або “Білорусія”) на Білорусь.Але в Швеції Білорусь як і раніше називали Vitryssland.

Залишити відповідь