Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

Адвокат просив викликати швидку Альперіну, суд пішов на перерву і знову продовжили засідання

Фото:ЦПК

Сьогодні, адвокат Вадима Альперіна, якого підозрюють в організації схеми з розмитненням товарів, що імпортуються за заниженими цінами, попросив викликати підзахисному швидку допомогу. Судове засідання було перенесено на 14.00. Але після перерви продовжилося.

Про це повідомляє Цент Протидії Корупції(ЦПК).

Як повідомили представники ЦПК, за українською традицією, під час обрання запобіжного заходу фігуранту корупційного злочину, у нього з’являються хвороби. Адвокат просить викликати швидку.

За словами адвоката, Альперін поскаржився на стан свого здоров’я, випив ліки, але “є необхідність у виклику “швидкої”.

“Це не буде пов’язано з відкладенням засідання, просто хоча б поміряти тиск людині. Захворювання не є виявленим сьогодні – постійно така ситуація”, – сказав захисник.

Як стало відомо, засідання Вищого антикорупційного суду почалося приблизно о 12.00, проте суд одразу пішов на перерву у 40 хвилин, тому що другий адвокат Альперіна перебував на іншому суді. Він захищає ексдепутата Сергія Пашинського у Печерському райсуді столиці, 29 листопада вирішується питання щодо подовження запобіжного заходу Пашинському.

За часом приблизно в 13.00 адвокат Альперіна так і не з’явився у суд, тому суддя ще раз оголосила перерву з урахування обідньої перерви — до 14:00.

Зараз засідання знову триває.

“Навіть під час Нюрнберзького процесу обвинувачені не сиділи в клітці”. З цими словами адвокат Андрій Федур попросив випустити Альперіна з боксу тимчасового тримання. Тому фігуранта справи випустили зі скляного боксу

Загалом Альперіну інкримінують організацію і керівництво злочинною групою, а також ухилення від сплати податків. Митникам-спільникам — зловживання службовим становищем

Прокурор розповів, що збитки від дій Альперіна складають понад 77 млн грн. І це те, на що у правоохоронців є докази. Він завозив тканини в Україну, не сплачуючи необхідну кількість мита

“У Альперіна є громадянство Ізраїлю, яке він активно використовує. Це один із ризиків переховування”,-заявив прокурор.

Так само повідомляється, що фігурант справи намагався впливати майже на усі правоохоронні органи, які існують в Україні. Це для контрабандиста “буденна справа”.

Залишити відповідь