Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

За фактом сутички у Верховної Ради поліція відкрила кримінальне провадження

За фактом сутички у приміщенні комітетів Верховної Ради, сьогодні 11 грудня поліція відкрила кримінальне провадження. Йдеться про конфлікт між депутатом від “Слуги народу” Андрієм Богданцем та ексдепутатом, представником “Свободи” Едуардом Леоновим .

“Слідчі кваліфікували подію як погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча.Сьогодні на спецлінію 102 від народного депутата України 9-го скликання надійшло повідомлення про отримання тілесних ушкоджень”,- йдеться в повідомленні прес-служби правоохоронного відомства.

За словами правоохоронців, на місці події працює слідчо-оперативна група Печерського управління поліції.

Зібрані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України.

Як повідомляли ми раніше,11 грудня в стінах парламенту стався конфлікт між депутатом від “Слуги народу” Андрієм Богданцем та народним депутатом сьомого скликання, представником “Свободи” Едуардом Леоновим. Останній стверджує, що бійку почав депутат від “Слуги народу”. Водночас “Слуга народу” стверджує, що нібито “група осіб” напала на Богданця. Пізніше стало відомо, що після бійки Богданець потрапив до лікарні з підозрою на струс мозку.

Залишити відповідь