Четвер, 18 Квітня, 2024
Події

Українські експерти вважають, що літак горів, але пожежа почалася не з двигунів

Фахівці української державної комісії з розслідування обставин загибелі українського “Боїнга” оглянули уламки авіалайнера МАУ. Версія несправності двигунів не підтверджується.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

«В даний час наша група прибула на місце, куди звозять уламки літака. Це відкритий майданчик, куди звозять все, що знайшли в околицях. В даний час я спостерігаю обидва двигуни літака – і не бачу на них слідів пожежі. Сюди доставлені фрагменти правого крила – там теж немає слідів пожежі. Тобто версія несправності двигунів, вибуху двигунів, на даний момент не підтверджується. Літак горів – але версія виходу з ладу двигунів не підтверджується», – розповіло джерело.

Співрозмовник журналіста зазначив, що іранська сторона надала попередню інформацію, яка відома зараз іранцям. Літак вилетів в 6.13, але через 5 хвилин на висоті 2400 метрів літак почав падати, загорівся і потім розбився.

«За твердженням іранських диспетчерів, жодних повідомлень з борту літака від екіпажу не надходило. Літак нібито розвернувся до аеропорту, але був цей розворот керованим або не вже не керованим ми поки не розуміємо», – зазначив він.

При цьому, українцям поки не надали дані радарів управління повітряним рухом. Немає інформації, які літаючі об’єкти могли знаходитися поблизу літака і зіткнутися, чи був пуск ракети. Цю інформацію українцям обіцяють надати. За словами джерела, іранці йдуть на співпрацю в розслідуванні.

«Іранці не збираються щось від когось засекречувати, вони згідно з Чиказькою конвенцією збираються надавати доступ до розслідування і до розшифровки чорних скриньок всім сторонам, включаючи американців, виробників літака, а також всіх країн, громадяни яких загинули… Іранці демонструють нормальний діалог, немає сигналів, що якусь інформацію навмисно хочуть приховати, поки все досить коректно і відкрито”», – зазначив він.

Бутусов, у свою чергу, припускає, що пожежа виникла в салоні.

«Відсутність будь-яких переговорів з диспетчером і відсутність пожежі в двигунах говорить про те, що версія терористичного акту, зіткнення з дроном або вибуху зенітної ракети дуже ймовірна», – підсумував журналіст

Залишити відповідь