Четвер, 25 Квітня, 2024
В КиєвіЕкономіка

У столиці КМДА планують з 1 квітня ввести єдині місячні проїзні на весь транспорт і поміняти вартість проїзних квитків

Київська міська держадміністрація (КМДА) з 1 квітня планує скасувати роздільні місячні проїзні квитки на різні види громадського транспорту і ввести єдині, з обмеженням, і без обмеження кількості поїздок. Та змінити вартість проїзних квитків.

Про це сказано в проекті розпорядження КМДА “Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху”.

Зокрема, тариф на одну поїздку на автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері, метрополітені, міській електричці як і раніше складе 8 гривень. При цьому зазначено, що він діє “в разі придбання разового квитка”. Тобто жетони планують вивести з обігу.

А от, вартість місячного квитка на проїзд в автобусах, трамваях, тролейбусах, фунікулері та метрополітені без обмеження кількості поїздок становитиме 1300 грн (650 грн у разі купівлі на другу половину місяця), для студентів вишів і ПТУ денної форми навчання – половину вартості, тобто 650 грн, а для учнів денної форми навчання – чверть вартості, або 325 грн (162,5 грн на другу половину місяця).

Що планується:

  1. Встановити тарифи на перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері, який працює у звичайному режимі руху, що додаються.
  2. Встановити вартість квитків на перевезення міською електричкою, яка працює у звичайному режимі руху, що додається.
  3. Встановити вартість проїзних квитків у міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці, який працює у звичайному режимі руху, що додається.
  4. Встановити вартість проїзних квитків у міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці, який працює у звичайному режимі руху, що використовуються з моменту активації, що додається.
  5. Кількість поїздок, яку може бути одноразово придбано на транспортний ресурс носія електронного квитка, не може перевищувати 50 одиниць. Загальна кількість поїздок, яку може бути поповнено на транспортний ресурс носія електронного квитка, не може перевищувати 100 одиниць.
  6. Термін дії поїздок на транспортному ресурсі носія електронного квитка становить 12 місяців з дати останньої реєстрації електронного квитка в автоматизованій системі обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Києва незалежно від форм власності. Вартість невикористаних поїздок, що залишилися на транспортному ресурсі носія електронного квитка, термін дії яких закінчився, не повертається.
  7. Придбані до 31 березня 2020 року поїздки на пластиковій безконтактній картці діють до 31 березня 2021 року.
  8. Проїзд пільгових категорій громадян здійснюється відповідно до вимог законодавства України.

Як відомо, вартість проїзного квитка на один календарний місяць у наземному транспорті без обмеження кількості поїздок коштує 390 грн, в метрополітені – 610 грн, на два види транспорту (наземний + метро) на 46 поїздок – 570 грн; на 62 поїздки – 670 грн.

Залишити відповідь