Середа, 15 Травня, 2024
Економіка

У першому півріччі 2020 року рівень інфляції в Україні зменшиться нижче 4% річних

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України очікують, що у першому півріччі 2020 року рівень інфляції в Україні зменшиться нижче 4% річних, тому Національному банку доведеться стимулювати швидше зростання цін.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки Сергій Ніколайчук.

«Інфляція знизилась до цільового рівня (5% +/- 1% — ред.) швидше ніж очікувалось раніше. І навіть більше — вона вже на нижній межі цільового коридору і з високою ймовірністю буде нижче цього коридору в першій половині року. І тепер Нацбанк матиме незвичну для себе задачу — стимулювати монетарними методами інфляцію для підвищення її до цільового рівня», — повідомив Ніколайчук.

Він зазначив, що така практика є звичною за умов політики інфляційного таргетування центральних банків. Ця політика полягає у тому, що центральний банк країни головною метою своєї діяльності робить досягнення певного рівня інфляції, а не підтримку курсу валют чи інших показників.

Ніколайчук зазначає, що на падіння інфляції вплинули низькі ціни на енергоресурси, зокрема газ, а також зміцнення гривні наприкінці 2019 року.

Залишити відповідь