Субота, 11 Травня, 2024
Події

Прокуратура Нідерландів пред’явила звинувачення чотирьом фігурантам справи катастрофи-МН17

Foto: Eva Plevier, Reuters

Національна прокуратура Нідерландів пред’явила звинувачення чотирьом фігурантам справи про катастрофу малайзійського Boeing рейсу МН17 на Донбасі і викликала їх для слідчих дій. Одного з цих обвинувачених буде захищати міжнародна група адвокатів.

Про це повідомляє інформ-агенство ТАСС з посиланням на адвокатку одного з обвинувачених Олену Кутьїну .

“Національна прокуратура Нідерландів пред’явила звинувачення і викликала чотирьох підозрюваних у справі МН17. Одного з цих обвинувачених – Пулатова Олега Юлдашевіча – захищатиме міжнародна група захисту з двох голландських адвокатів і одного російського”, – сказала вона.

Кутьїна додала, що робота групи адвокатів здійснюватиметься у відповідності з усіма нормами міжнародного права.

“При здійсненні захисту ми будемо розглядати цю справу з глибокою повагою до почуттів сімей жертв, а також з урахуванням основного принципу кримінального провадження, яким є презумпція невинності. Ми сподіваємося, що розгляд справи в суді Нідерландів буде незалежним і об’єктивним”, – підкреслила адвокатка.

Пасажирський Boeing компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився 17 липня 2014 року в Донецькій області України, в результаті чого загинули 298 осіб – громадяни 10 держав. Для розслідування катастрофи була створена Спільна слідча група, до якої увійшли представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України.

У травні 2018 року об’єднана слідча група підвела перші підсумки розслідування інциденту. Згідно з отриманими висновками, Boeing був збитий з російського зенітного комплексу Бук, який доставили на південний схід України до 53-ї зенітної ракетної бригади під Курськом.

Залишити відповідь