П’ятниця, 29 Березня, 2024
Події

Facebook призупинив створення мережі облікових записів із РФ, спрямованих проти України

Facebook призупинив створення мережі облікових записів, що використовуються військовою розвідкою Російською Федерацією для поширення дезінформації проти України та інших сусідніх країн

Про це повідомляє Facebook.

“Сьогодні ми видалили 78 облікових записів Facebook, 11 сторінок, 29 груп та чотири облікові записи Instagram за порушення нашої політики щодо втручання іноземних чи державних органів. Ця діяльність зародилася в Росії та зосереджена насамперед на Україні та сусідніх країнах”, – йдеться в повідомленні компанії.

Facebook призупинив роботу двох інших груп акаунтів, не пов’язаних з російської операцією. Один був пов’язаний з раніше ідентифікованою іранською мережею, яка націлена на Сполучені Штати, а інший – на піар-компанію у В’єтнамі.

“Хоча люди, які стоять за цією мережею, намагалися приховати свою особистість і координацію, наше розслідування виявило зв’язок з російськими військовими розвідувальними службами”, – повідомили в компанії.

Також Facebook зазначає, що буде вдосконалювати систему щодо розпізнавання дезінформації. Це означає, що він буде розбудовувати нові технології, наймати більше людей та тісніше співпрацювати з правоохоронними органами, експертами з безпеки та іншими компаніями.

Залишити відповідь