П’ятниця, 29 Березня, 2024
Кримінал

У Запоріжжі посадовець ДСНС незаконно торгував зброєю

Начальник одного з секторів Головного управління ДСНС у Запорізькій області попався “на гарячому”, коли незаконно хотів продати зброю. І як виявилося, цей бізнес у нього вже був налагоджений.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

“Посадовець здійснював збут вогнепальної зброї та боєприпасів до неї. У рамках досудового розслідування відбулася контрольна закупка, під час якої підполковник ДСНС продав револьвер системи “Наган” вартістю 15 тисяч гривень без серійного номера. За висновком експертизи, револьвер виявився переробленою короткоствольною нарізною вогнепальною зброєю”, – повідомили в Державному бюро розслідувань.

Під час обшуків удома та на роботі в посадовця виявлили і вилучили значну кількість стрілецької вогнепальної зброї, боєприпасів, комплектуючих частин та мобільні телефони, які, ймовірно, використовувалися для зв’язку з покупцями.

Слідчі територіального управління  Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі,  повідомили про підозру в збуті вогнепальної зброї, без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Вирішується питання щодо скерування до суду клопотання про обрання запобіжного заходу.

Залишити відповідь