П’ятниця, 29 Березня, 2024
Кримінал

У справі Гандзюк оголошено нові підозри та проведено десять обшуків

Чотирьом фігурантам справи про вбивство активістки Катерина Гандзюк оголосили нові підозри. Також було проведено десять обшуків.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

“Зазначені слідчі і процесуальні дії відбулися за нововиявленими обставинами у провадженнях за фактом нападу на Катерину Гандзюк та створення вказаної злочинної організації, в яких прокурори Офісу Генпрокурора здійснюють процесуальне керівництво, і є продовженням спільної спецоперації за участі Офісу Генпрокурора, СБУ і Нацполіції 20 січня 2020 року з метою припинення діяльності злочинної організації. Зокрема повідомлено про підозру керівнику злочинної організації — колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань, який наразі перебуває під вартою. Також повідомлено про підозру і обрано запобіжні заходи іншим співучасникам”, – йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці провели 10 обшуків за місцями проживання фігурантів і можливого зберігання речових доказів.

В Офісі генпрокурора додали, що про підозру повідомлено чотирьом особам:

“особи підозрюються у незаконному заволодінні транспортними засобами на суму близько 5 млн грн, вчиненому організованою групою та поєднаному з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого”.

Також суд дозволив перевести до установи попереднього ув’язнення в м. Києві окремих співучасників нападу на Катерину Гандзюк, які відбувають покарання відповідно до вироку Покровського райсуду Дніпропетровської області від 6 червня 2019 року, для участі у слідчих та процесуальних діях.

Залишити відповідь