Вівторок, 14 Травня, 2024
КриміналСкандал

Фірму сина екс-нардепа Берези з Дніпра звинувачують в махінаціях із землею

Як повідомляють ЗМІ, екс-народний депутат Юрій Береза виявився причетним до низки афер.

Прокуратура Дніпропетровської області опублікувала повідомлення про розкриття махінацій, пов’язаних із землею колоній Дніпропетровської області. Зокрема, в 2019 році між П’ятихатської виправною колонією № 122 та ТОВ «Агро Трейд Бориспіль» був укладений договір на суму 2,15 млн грн про послуги посіву та вирощування сільгосп культур на земельній ділянці, що належить колонії, площею майже 199 га.

Надалі передбачену в договорі суму і очікувану врожайність безпідставно зменшили до 409,5 тис. грн, в результаті чого понад 60 т насіння соняшнику без оголошення та проведення тендера продали за ціною в 5 разів нижче реальної. Таким чином, державі завдали збитки в сумі понад 1,7 млн ​​грн. Головою ТОВ «Агро Трейд Бориспіль», згідно з даними Мін’юсту, є син колишнього нардепа Юрія Берези, Максим.

А в Софійській виправній колонії № 45 в цьому ж році, замість договору з посіву сільськогосподарських культур на земельній ділянці за 1,3 млн грн ФОП Куліш А.С. оформив договір оренди ділянки розміром 119 гектарів. До цього підприємець в незаконній діяльності помічений не був.

Аналогічний випадок стався і в Широківському виправному центрі № 75, де замість тендеру на посів 2500 гектарів зернових культур за 12,9 млн грн фактично ТОВ «Грінвіл Юкрейн Компані» безкоштовно займалася використанням державної землі. Таким чином держава втратила 12,9 млн грн. Саму фірму в 2017 році слідче управління ДФС в Миколаївській області звинувачувало в відмиванні незаконних грошей.

Джерело: Інформатор

Залишити відповідь