Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

Опитування: більшість українців вважають, що головне завдання жінки – дбати про сім’ю, а чоловіків – заробіток

83% опитаних українців погодилися з тезою, що головне завдання для жінки – дбати про дім та сім’ю, а 75% переконані, що завданням чоловіка є заробіток грошей

Про це свідчать дані опитування соціологічної групи Рейтинг.

78% погоджуються з тим, що жінки частіше аніж чоловіки приймають рішення, виходячи зі своїх емоцій. 67% згодні з тим, що не допустимо, коли чоловіки плачуть (25% –не погоджуються). За словами фахівців, 68% респондентів відповіли, що жінки мають менше свободи через сімейні обов’язки, водночас 27% з цим не погодилися.

З тезою, що жінки менше зацікавлені аніж чоловіки у зайнятті відповідальних політичних посад згодні 51% (не згодні 34%). Натомість з твердженням, що жінки не мають відповідних знань та навичок для того, щоби займати відповідальні посади у політиці не згодні майже дві третини опитаних, згодні – чверть.

Цікаво, що з тезами про те, що жінки частіше ухвалюють свої рішення під впливом емоцій, допустимість плачу чоловіків, меншої кількості свободи жінок через сімейні обов’язки та меншу зацікавленість жінок у зайнятті відповідальних посад погоджувалися частіше саме жінки, а не чоловіки.

Залишити відповідь