Середа, 24 Квітня, 2024
Економіка

Фондовий ринок США обвалився: це найгірше падіння з 1987 року

Фондові ринки по всьому світу різко знизилися через новини про поширення коронавірусу

Американські фондові індекси Dow Jones Industrial Average, Nasdaq та S&P 500 обвалилися на близько 9,5 відсотка за підсумками торгів у четвер, 12 березня. Це стало рекордним падінням з 19 жовтня 1987 року, відомого як “чорний понеділок”.

Про це повідомляє DW.

Негативні настрої ринку не змінили навіть дії Федеральної резервної системи США, яка пообіцяла провести інтервенції на ринку короткострокового кредитування на суму понад 1,5 трильйона доларів протягом 12-13 березня, а також розширила програму викупу держоблігацій. Інвесторів лякають прогнози ослаблення зростання глобальної економіки в результаті радикальних заходів, ухвалених в усьому світі для стримування поширення коронавірусу.

Слідом за ним обвалилися й азійські індекси: на відкритті торгів в країнах Азії зранку у п’ятницю, 13 березня, також спостерігається стрімке падіння вартості акцій. Так, ключовий японський індекс Nikkei торгів обвалився майже на вісім відсотків, ключовий індекс Гонконгу Hang Sengзнизився на 6,5 відсотка, південнокорейський індекс Kospi впав на 7,4 відсотка.

Залишити відповідь