П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

США завдали авіаудари в Ірак у відповідь на вбивства американських військових

Пентагон підтвердив, що американські сили завдали авіаудари в районі Багдада у відповідь на ракетний удар, внаслідок якого загинули два американці та британець

Про це йдеться у заяві Пентагону.

У своїй заяві Міністерство оборони відзначило, що цілями були п’ять сховищ зброї, що перебували у віданні шиїтської міліції “Катаїб Хезболла”, підтримувана Іраном, і що цю зброю було б використано для ураження військ США і коаліції.

У четвер Пентагон заявив, що, на його думку, групи, підтримувані Тегераном, стояли за ракетним обстрілом на цьому тижні табору Таджи, розташованого недалеко від іракської столиці, в результаті якого також поранено 14 людей.

“Ці удари носили оборонний, пропорційний характер і були прямою відповіддю на загрозу, створювану підтримуваними Іраном шиїтськими ополченческими угрупованнями, які продовжують атакувати бази, на яких розміщені коаліційні сили”, – йдеться в заяві.

Результат пошуку зображень за запитом U.S. wages retaliatory strikes against Iran-backed militia in Iraq

В той же час іракські релігійні органи влади в п’ятницю заявили, що американський авіаудар влучив по аеропорту, що перебував у будівництві, у священному шиїтському мусульманському місті Кербала. За їхніми даними, загинув будівельник, повідомляє Reuters.

“Цей аеропорт повністю цивільний, будівництво контролює мечеть імама Хуесіна за погодженням з декількома іракськими компаніями, а виконують його цивільні іракські працівники”, – сказано в повідомленні. “Святиня імама Хусейна засуджує цей необґрунтований і кричущий напад”.

Напередодні турецькі ЗМІ повідомили, що в результаті повітряного удару коаліції загинули щонайменше 25 бойовиків проіранських угруповань, десятки поранені.

Залишити відповідь