Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

У Києві 14 березня відбудеться Марш Патріотів

У Києві 14 березня відбудеться марш ветеранів російсько-української війни – “Марш Патріотів”

На ньому очікують кілька сотень учасників. Це попри те, що в Києві офіційно заборонено проводити заходи за участю понад 60 людей.

Про це пише 24 канал.

Маршем вшанують День українського добровольця. Організатори заходу запевняють, що їхня ідея безпечна, а вони знають, як поділитися на невеликі підрозділи. Тому організатори в мережі активно запрошують українців приєднатися до маршу.

“Ми добровільно стали на захист своєї країни на фронті і в тилу, і ми не дамо знищити нашу країну. На марші ми згадаємо загиблих побратимів. І нагадаємо всім, що ми є. І ми завжди готові захистити те, за що воювали”, – написав у фейсбуці учасник заходу Гліб Бабіч.

Він звернувся до людей із закликом приходити або приїжджати у столицю. 

Зустріч охочих запланована на 14 березня, на 10:30 на Михайлівській площі в Києві. Учасники маршу планують пройти через Майдан вулицями Грушевського, Шовковичною, Інститутською, Банковою й Алеєю Небесної Сотні.

За словами Бабіча, військові добре знають, що таке заходи безпеки й організованість, а також – як поділитися велику групу людей на менші підрозділи.

Вони також закликають усіх, хто має хоч найменшу підозру на хворобу, залишатися вдома. Це стосується людей похилого віку, людей з ослабленим імунітетом, з хронічними захворюваннями, і всіх, хто є в групі ризику, а також дітей.

На марші будуть медики, однак людей просять брати зі собою антисептики та засоби індивідуального захисту.

Організатором заходу є громадська організація “Справа Громад”.

Залишити відповідь