Середа, 13 Березня, 2024
АналітикаЕкономіка

Кабінет міністрів України запровадив мита на вугілля з Росії

Кабінет міністрів України ухвалив рішення запровадити додаткові мита на імпорт з Російської Федерації електроенергії та всіх типів вугілля. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 18 березня. Про це пише Громадське.

Розмір мита складе 65% від митної вартості вугілля або електроенергії. Запрацює нове торговельне обмеження з 1 квітня 2020 року. Нові мита пропонують не застосовувати лише на антрацитне та коксівне вугілля для виробництва електроенергії та для використання у металургійній промисловості.

Відповідне рішення з доопрацюванням протягом трьох днів підтримали всі присутні під час засідання уряду міністри.

Перемога! Сьогодні уряд прийняв рішення про введення спеціальних мит на імпорт вугілля з РФ. Встановлено мито 65%. Це робить економічно невигідним поставки вугілля з РФ. Марка «Г», яка теж потрапляє під це рішення, видобувається в Україні.

відреагував на це рішення народний депутат 8-го скликання Семен Семенченко.

Народний депутат попереднього скликання послідовно боровся проти цієї торгівлі та організував багато акцій протесту. Новини писали про протести гірників під Верховною Радою та Кабінетом Міністрів України, до яких також долучився Семен Семенченко.

Очікуємо введення обмежувальних мит на ввезення в Україну з Російської Федерації та інших марок вугілля. А краще – повна заборона. Уважно стежимо за ситуацією. Ще раз дякую всім хто допомагав нашій блокаді 2019 у Соснівці! Тих хто виходив з нами під Кабмін і Раду місяць тому. Лупаємо сю скалу!

– підсумовує він.

Залишити відповідь