П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

Група нардепів виступили проти підписання угоди про створення “консультативної ради” з ОРДЛО

18 народних депутатів від різних фракцій Верховної Ради виступили проти підписання угоди про створення “консультативної ради” з представниками “влади” окупованих частин Донецької і Луганської областей.

Про це повідомив представник “Європейської Солідарності” Микола Княжицький.

Парламентарії впевнені, що заплановане на 25 березня підписання документа може стати “фатальною помилкою” і фактичним визнанням легітимності “російських маріонеток”, що окупували частину Донбасу.

“Якщо українська сторона піде на цей крок, то це зруйнує політику санкцій проти Росії як агресора. Сама Російська Федерація перетвориться з агресора, яким вона є, на посередника у врегулюванні “внутрішньоукраїнської” кризи. Станеться те, чого Путін без успіху добивався минулих 5 років. Крім того, можлива легалізація маріонеток Росії може призвести до непрогнозованих внутрішньополітичних наслідків, спровокувати глибоку політичну кризу та суспільне протистояння, наслідки якого будуть тяжкими для держави. Цього можна уникнути лише повернувши переговорний процес у правове русло”, – вважають депутати.

Вони закликали президента Володимира Зеленського “публічно відмежуватися” від ініціативи і відкликати підписи керівника Офісу Президента Андрія Єрмака і представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми під цією угодою.

“Вимагаємо усунути Андрія Єрмака від переговорного процесу в ТКГ, ініціювати службове розслідування з перевірки глави ОП на предмет ознак державної зради, а також на час розслідування відсторонити Андрія Єрмака від займаної посади”, – йдеться в заяві.

Залишити відповідь