П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Представник МЗС РФ Захарова засудила “марш на Крим”

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, назвала провокацією прийдешню спробу активістів забороненої в Росії організації “Меджліс кримсько-татарського народу” прорватися через кордон в районі анексованого Криму. Дипломат також поскаржилася на те, що Європейський союз, зі свого боку, не виражає обурення через марш, а продовжує антигуманну практику візової дискримінації кримчан.

Про це повідомляє газета.ru.

“Українська екстремістська організація« Меджліс кримсько-татарського народу »(заборонена в РФ) має намір організувати прорив через російський кордон в районі Криму, а Європа не висловлює з цього приводу ніякої стурбованості”, – заявила Марія Захарова.

За її словами, провокація українських громадських діячів під назвою “Марш на Крим” намічена на 3 травня. Захарова закликала Київ перешкодити таким планам екстремістів.

“Нагнітаючи обстановку навколо Кримського півострова, Європейський союз продовжує антигуманну практику візової дискримінації кримчан, яка суперечить не тільки ключовим міжнародним стандартам в галузі прав людини, а й ряду основоположних документів самого ЄС”, – сказала Захарова.

Як відомо, про те, що члени “Меджлісу” мають намір перетнути кордон з Кримом 2 травня, заявив в січні нинішнього року глава організації, екс-депутат Верховної ради Рефат Чубаров.

Він уточнив, що учасники акції збираються перейти кордон через пункт пропуску “Чонгар”. Чубаров підкреслив, що це буде марш ненасильницького опору проти приєднання Криму до Росії.

Він зазначив, що акція буде називатися “Світ проти насильства і окупації. Марш гідності “.

Залишити відповідь