Четвер, 28 Березня, 2024
КриміналСуспільство

За підозрою у вбивстві затримали колишнього главу МЗС України Кожару

Фото: Facebook Геращенко

Колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожару затримали за підозрою в умисному вбивстві колишнього керівника телеканалу “Інтер” Сергія Старицького.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.

“Колишній міністр закордонних справ України Леонід Кожара тільки що затриманий співробітниками поліції за підозрою в умисному вбивстві Сергія Старицького”,- йдеться в повідомленні.

За словами Геращенко, його доставляють до суду для обрання міри запобіжного заходу.

Міру запобіжного заходу Кожарі буде встановлювати Шевченківський районний суд м. Києва.

Як відомо раніше, в ніч на 22 лютого в домі Леоніда Кожари був знайдений труп громадянина Старицького з вогнепальним пораненням, скоєним із нагородної зброї власника дома.

Спочатку у поліції Київщини повідомили, що Старицький приїхав туди у гості й покінчив життя самогубством. Однак вже наступного дня справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч. 1 ст. 115 КК України).

У свою чергу Геращенко повідомляє, що Кожара та його дружина від початку і досі стверджують, що Сергій Старицький покінчив життя самогубством.

Заступник міністра стверджує, що слідчі та прокурори перевірили обставини загибелі колишнього директора телеканалу “Інтер” і прийшли до висновку, що він не міг сам себе застрелити.

Залишити відповідь