Середа, 13 Березня, 2024
Наука

Коронавірус COVID-19 існував задовго до спалаху в китайському Ухані

COVID-19 міг існувати у людини роками або навіть десятиліттями.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Група вірусологів з США, Великої Британії і Австралії дійшла висновку, що нинішній тип коронавірусу, якому ВООЗ присвоїла назву COVID-19, можливо, існував у людини роками або навіть десятиліттями до того, як його штам був виявлений в китайському місті Ухань провінції Хубей.

Вчені займаються дослідженням COVID-19, зокрема намагаються визначити його походження, і вважають, що він вже давно передався від тварин людині.

Вчені визнали, що хоча коронавірус здатний на унікальну мутацію, якої не було виявлено у передбачуваних тварин-господарів, але, ймовірно, проявляється під час інфекцій у людей.

Висновки експертів були оприлюднені в журналі Nature Medicine.

Ще один фахівець – доктор Френсіс Коллінз, директор Національного інституту охорони здоров’я США, який не входить до згаданої групи, у своїй статті, опублікованій на сайті інституту, написав:

“В результаті поступових еволюційних змін протягом багатьох років або, можливо, десятиліть, вірус зрештою набув здатності поширюватися від людини до людини і викликати серйозні, часто небезпечні для життя захворювання”.

Залишити відповідь