П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Події

Поліція Португалії розслідує смерть українця в аеропорту Лісабона

У Португалії розслідують ймовірне вбивство українця інспекторами митної служби.

Про це повідомив начальник відділу менеджменту кризових ситуацій Департаменту консульської служби МЗС Максим Коваленко.

За його словами, 11 березня до посольства України в Португалії надійшла інформація від португальських компетентних органів про заборону на в’їзд українцю у зв’язку з непідтвердженням заявленої мети поїздки.

“Наступного дня, 12 березня ввечері, Міграційна служба Португалії повідомила, що він помер у приміщенні аеропорту, і причина смерті – приступ епілепсії, факт смерті був засвідчений медичним персоналом швидкої допомоги”, – сказав Коваленко. У чоловік з собою був тільки паспорт. 

Посольство знайшло родичів загиблого, вирішило питання репатріації і кремації тіла померлого. Зважаючи на введені обмеження процес затягнувся. Кремацію здійснили лише 27 березня.

При цьому, стверджує Коваленко, 29 березня один з місцевих телеканалів показав сюжет, у якому йшлося, що українця, ймовірно, убили.

“У цьому зв’язку одразу 29 березня посольство України звернулося до Генеральної прокуратури Португалії і досудової поліції міста Лісабон, що порушили кримінальне розслідування у зв’язку з цією інформацією”, – заявив Коваленко.

Він уточнив, що порушена кримінальна справа, а посольство постійно перебуває на зв’язку з родичами померлого і надає сприяння в пошуку адвоката та інших питань. Консули стежать, аби всі кримінально-процесуальні дії були виконані. Поліція вилучила всі матеріали відеоспостерження і проводить перевірку.

Залишити відповідь