Неділя, 26 Травня, 2024
Суспільство

СБУ провели обшуки в лабораторії Eurolab Андрія Пальчевського

Головне слідче управління СБ України розслідує кримінальне провадження за фактом можливого вчинення посадовими особами ТОВ “ЄВРОЛАБ” дій, які спрямовані на поширення епідемії COVID-19 та заподіяння шкоди здоров’ю населення України.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

За словами правоохоронців, мова йде про навмисне неповідомлення відповідних державних органів інформації про позитивні результати тестів на коронавірус у окремих осіб.

“1 квітня 2020 на підставі судової ухвали були проведені обшуки в приміщеннях ТОВ «Євролаб» для встановлення усіх обставин даного правопорушення. За їх результатами вилучено необхідні для слідства документи та інформацію”,- йдеться в заяві.

Уточнюється, що найближчим часом ці документи опрацюють із залученням фахівців Міністерства охорони здоров’я України, після чого будуть прийняті відповідні процесуальні рішення у кримінальному провадженні.

У свою чергу, телеведучий і власник мережі клінік Eurolab Андрій Пальчевський заявив, що співробітники Служби безпеки України (СБУ) провели обшуки в одній з його київських лабораторій.

Він прокоментував обшуки в ефірі телеканалу “112.ua”: “Офіційна причина – стаття 113, здається, диверсія проти держави… Спроба прив’язати мене до того, що, нібито, київська лабораторія не повідомила про три випадки захворювання, і таким чином посприяла розвитку епідемії”.

За словами бізнесмена, його “зачарували” співробітники СБУ, оскільки під час обшуків він “не побачив жодного хамства”.

Так само, Пальчевський уточнив, що покарання за таку статтю від 8 до 15 років.

Залишити відповідь