Середа, 15 Травня, 2024
Політика

Обурення РФ: Консультативну раду з бойовиками так і не створили

У Росії Міністерство закордонних справ висловило ряд звинувачень на адресу України. Зокрема, росіяни обурилися, що документ про створення Консультативної ради так і не було підписано, Україна нібито несправедливо звинувачує РФ в спробі скористатися пандемією для скасування санкцій і “грає в політичні ігри”.

Про це повідомили у Департаменту інформації і друку МЗС Росії.

“26 березня в режимі відеоконференції відбулося засідання Контактної групи із врегулювання конфлікту на Донбасі. На жаль, воно закінчилося провалом”, — ідеться в

У відомстві розписали свої “досягнення щодо важливих домовленостей”, які нібито “були здатні зрушити процес врегулювання з мертвої точки”. Зокрема, такими досягненнями назвали розведення сил на Донбасі, обмін полоненими, розробку “дорожньої карти” і, власне, домовленість про формування Консультативної ради.

“На жаль, після прориву, що намітився, стали відбуватися дивні речі. Під час телефонних переговорів помічники “нормандських” лідерів Берлін і Париж під різними приводами уникали підтримки домовленостей Києва та Донбасу. Слідом за цим на зустрічі Контактної групи 26 березня від цих домовленостей відмовився і Київ. Складається враження, що українські переговірники пішли на це не без підказки ззовні. Подібний відкат назад від досягнутих і зафіксованих домовленостей перекреслює позитивну динаміку, що намітилася”, — вважають росіяни.

У відомстві звинуватили Україну в пропаганді: нібито представники країни в ООН несправедливо звинуватили РФ у тому, що вона намагається скористатися пандемією для скасування антиросійських санкцій.

Росіяни закликали Україну “припинити політичні ігри і приступити, нарешті, до серйозних переговорів” щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Залишити відповідь