П’ятниця, 29 Березня, 2024
Кримінал

На Рівненщині через підпал трави поліція була вимушена перекрити рух трасою Київ – Чоп

Підпал сухої трави чи сміття є адміністративним порушенням та карається законом.

Про це повідомляє Укравтодор.

“Біля Рівного на трасі Київ-Чоп було ускладнено рух через польову пожежу, від якої йшло значне задимлення. Рух регулювали патрульні, а понад десяток рятувальників намагались загасити вогонь”, – йдеться у повідомленні.

Складність полягала в тому, що було кілька осередків загорань на значній відстані одне від одного, а також надзвичайно сильне задимлення та пориви вітру, що роздмухували вогонь на більшу площу.

Через густий дим існувала загроза для водіїв транспортних засобів, що проїжджали неподалік. Тому у першу чергу рятувальники гасили загоряння на узбіччі дороги, а працівники патрульної поліції з метою недопущення ДТП тимчасово перекрили рух. Існувала також загроза поширення вогню на житловий сектор району Нового Двору. Майже дві з половиною години знадобилось, щоб повністю приборкати вогонь.

В Укравтодорі нагадали, що підпал сухої трави чи сміття є адміністративним порушенням та карається законом. Втручання в діяльність транспортної інфраструктури та перекриття доріг – кримінально карані діяння.

Залишити відповідь