Середа, 15 Травня, 2024
Суспільство

До суду на Кабмін за порушення прав і свобод українців подав нардеп Гончаренко

Народний депутат України від “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко подав позов до Окружного адміністративного суду Києва проти рішення Кабміну про посилення карантинних заходів.

Про це нардеп повідомив на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.

“Сьогодні подав позов до Окружного адміністративного суду Києва на рішення Кабміну про введення обмежувальних заходів в своїй постанові № 211 (про боротьбу з коронавірусом )”, – написав нардеп.

Гончаренко зазначив, що рішення Кабінету міністрів суперечить Конституції України – уряд не мав права його приймати. Він нагадав, що обмежувати права і свободи громадян допустимо лише в разі введення в країні військового або надзвичайного стану.

Народний депутат підкреслив, що своєю постановою уряд порушив права українців на підприємницьку діяльність, на мирні зібрання, право на працю і на свободу пересування.

“Суд повинен залишити дію даного акту. І якщо Зеленський або Шмигаль бачать необхідність в тому, щоб ввести надзвичайний стан в країні, то збирайте Раду і голосуйте. У цій країні ще є Конституція і закон. І вони повинні дотримуватися “, – підкреслив Олексій Гончаренко.

Залишити відповідь