П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

Карантин в Україні: Влада не виключає продовження обмежувальних заходів до травня

Влада наполягає, що наразі в Україні не можна говорити про пом’якшення карантинних заходів, особливо враховуючи наближення Великодніх свят, коли існує загроза скупчення людей і чимало українців повертаються додому на святкування.У той же час, деякі ЗМІ поширюють інформацію про те, що Україна може почати пом’якшувати карантин вже в квітні, але це неправда.

Такої згоди дійшли на традиційній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського щодо боротьби з коронавірусом.

“Карантин – це те, що нас рятує. Завдяки тому, що ми запровадили його вчасно, поширення коронавірусу відбувається не так швидко. Ми бачимо, що багато українців відповідально ставляться до карантину, хоча це нелегко. Ми ж маємо бути відповідальними щодо людей і зробити все, аби полегшити їхнє життя у цей час”, – сказав Володимир Зеленський.

До того ж не пом’якшувати карантинні заходи закликали у Всесвітній організації охорони здоров’я, повідомили в уряді.

Так само, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, на засіданні уряду в середу, 8 квітня зазначив, що протягом квітня карантинний режим не скасують та не пом’якшать.

“Протягом квітня ми точно не відступимо від того карантинного режиму, який запроваджено. Він діятиме до встановленого 24 квітня і, найімовірніше, буде продовжений до початку травня”, – сказав Шмигаль.

Він наголосив, що послабити карантин можна тільки тоді, коли спостерігатиметься зниження захворюваності.

Залишити відповідь