Четвер, 16 Травня, 2024
Політика

Обшуки у справі Майдану: Чорновіл розповіла, що забрали одяг та вручили підозру

Колишній депутатці Верховної Ради 8-го скликання та журналістці Тетяні Чорновол після обшуку вручили підозру за низкою кримінальних статей. Так само викликали на допит на 14 квітня.

Про це вона розповіла в відео трансляції на сторінці “Європейської Солідарності” у Фейсбуці.

Чорновол повідомила, що у неї вилучили одяг: куртку, каску, рюкзак. Який вона носила під час “Революції Гідності” 2014 року.

“Вони шукали мою одежу, в якій я була 18 лютого 2014 року, під час Майдану. Я, як не дивно, її знайшла. Вони вилучили куртку, вилучили каску, рюкзак. Ці речі знайшлися. Далі у мене забрали нагородну зброю, хоча не мали права забирати. Ще у мене забрали телефон, хоч і не мали права забирати… У мене тут живе велика сім’я, багато речей — обшукували скрізь: і підвал, і погріб”, – розповіла вона.

Чорновол зазначила, що їй повідомили про підозру у скоєнні злочині за 8 статтями. 

“У половині з них покарання щось там від 5 до 15 років. Це політичні репресії. Це справа за Майдан. Проти мене як проти активістки Майдану», – сказала ексдепутатка.

Чорновол пояснила, що підпалом офісу “Партії регіонів” вона з чоловіком намагалася відволікти увагу силовиків, щоб врятувати майданівців.

“Чи підпалювала я офіс “Партії регіонів”? Так… Чи причетна я до вбивств? Ні, мої руки не в крові”, -підкреслила вона.

За словами Черновол, зараз влада намагається “змінити історію Майдану”.

Як відомо, у ДБР уточнили, що повідомили підозру в умисному вбивстві людини під час пожежі в офісі “Партії регіонів” у 2014-му.

1 коментар

Залишити відповідь