Вівторок, 16 Квітня, 2024
Кримінал

На Житомирщині затримали двох чоловіків, які підпалом трави спричинили пожежу

Лісова охорона Базарського лісництва затримала двох чоловіків, які раніше підпалили траву на території Народицького спецлісгоспу, що спричинило масштабну пожежу, локалізувати яку вдалося лише за кілька днів.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Так, чоловіків затримали поблизу села Рубежівка Народицького району. Один з яких палив поле, а інший — лісосмугу. Працівники лісництва викликали поліцію, яка задокументувала усі обставини правопорушення.

За даними правоохоронців, обидва чоловіки, 1991 та 1989 р.н., зізналися у ще одному підпалі в селі Гуто-Марятин, що поблизу Рубежівки.

На території Народицького, Кліщівського та Базарського лісництв Народицького спецлісгоспу від 4 квітня приблизно 150 рятувальників та лісівників цілодобово гасити масштабну лісову пожежу, яку вдалося локалізувати тільки надвечір 9 квітня.

Того ж дня, 9 квітня, на межі Житомирської та Київської областей через випалювання сухотрав’я палало село.

На допомогу в приборканні масштабних пожеж на півночі Житомирської області упродовж тижня залучали пожежно-рятувальні підрозділи з інших областей та пожежну авіацію ДСНС. Загалом здійснили 280 вильотів та скинули в епіцентр вогняної стихії майже 1500 тонн води.

Залишити відповідь