Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

Пік захворюваності на коронавірус в Україні очікується 17 квітня

З карантину можна буде виходити з 24 квітня.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я України, головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю LB.

“Якщо ми будемо дотримуватися карантинних заходів, то так, на невисоких. Очікується, що пік буде 17-го квітня. Але динаміка може бути різна”, – сказав високопосадовець.

При цьому Ляшко зауважив, що прогнозувати ситуацію важко, оскільки це новий вид збудника, і він може повести себе несподівано.

“Зараз ми накладаємо наш сценарій на той сценарій, який був у європейських країнах, і чітко бачимо, що завдяки тому, що ввели превентивні заходи, від 100 до 1000 випадків ми йшли більше днів, ніж, наприклад, Італія. Від 1000 до 10 000 теж ідемо повільніше, побачимо, як дійдемо”, – розповів заступник міністра.

Він також відкинув звинувачення, що в Україні мало проводиться тестів на COVID-19. За словами Ляшка, в Україні “тестують усіх, кого потрібно тестувати”.

“Але це на національному рівні ми так бачимо. Коли виїжджають колеги в регіони, то бачать, де порушуються наші алгоритми. Проте чарівний пендель врятує цей світ і Україну в тому числі”, – вважає заступник міністра охорони здоров’я України.

Він також висловив думку, що якщо в Україні дотримуватимуться карантинних заходів і, головне, не порушуватимуть люди карантин на Великодні свята, то “вже скоро побачимо позитивну динаміку і з 24 квітня ми розпочнемо виходити з карантину”.

Залишити відповідь