П’ятниця, 29 Березня, 2024
Кримінал

Арсен Аваков:Священиків, які допустили скупчення людей на Вербну неділю, оштрафують

Фото: Скріншот відео

Вчора в багатьох українських містах у церков зібралося значна кількість прихожан освячувати вербу. Міністр МВС Арсен Аваков, повідомив що священиків, які допустили скупчення людей на Вербну неділю, оштрафують.

Про це міністр внутрішніх справ заявив сьогодні, 13 квітня.

“Про вчорашнє скупчення людей в ряді церков. Безвідповідальність і неповага до людського здоров’я не має до Бога ніякого відношення Церковникам в 3-х випадках поліцією винесені адмін штрафи. Ще по 12-ти – матеріали вивчаються. У нас свобода совісті, але .. майте ж совість!”, – зазначив Арсен Аваков.

Наразі, у 12 випадках матеріали справи вивчаються.

За інформацією прес-служби МВС, 12 квітня в Україні відбулося понад 14,5 тисяч богослужінь, в яких взяли участь майже 127 тисяч вірян. Для охорони порядку в цей день залучили більше 14 тисяч правоохоронців. У більшості випадків поліція не зафіксувала грубих порушень правил карантину. Найчисельніші богослужіння відбулися у Львівській, Волинській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Загалом від початку карантину поліція вже склала 4 тисячі адмінпротоколів. Мінімальний штраф за порушення правил карантину становить 17 тисяч гривень.

Як відомо, раніше у Рівному священик УПЦ МП вирішив порушити умови карантину та зібрав парафіян для освячень гілок верби. Десятки пенсіонерів були щасливі від того, що отримали мокру лозу, хоча при цьому можуть померти від інфекції в умовах неканонічність їх церкви.

 Відповідне відео розмістили на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Залишити відповідь