Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

Справа Чорновол: Маленька тактична перемога, поки “повністю вільна”

Колишня нардепка Верховної Ради 8 скликання і активістка Майдану Тетяна Чорновол, якій оголошено підозру в умисному вбивстві, каже, що за підсумками суду про обрання запобіжного заходу залишилася “повністю вільною”.

“Хороша новина- зараз маємо маленьку тактичну перемогу – я з такою статтею, де “вишка” не лише не в тюрмі, а повністю вільна, якщо не вважати на особливі умови карантину”,- повідомила Чорновол .

Екснардепка подякувала за підтримку всім, хто прийшов до суду напередодні.

“Хочу всім подякувати за підтримку. Так, ця підтримка особисто мене рятує. “Рятує” в буквальному сенсі, але справа не в мені. Це була підтримка не мене особисто, а всіх без виключення майданівців і ширше – всіх у кого є почуття НАЦІОНАЛЬНОЇ ГІДНОСТІ. Моя справа – послаблення наших позиції в нашій державі. Моя справа була атака на всю умовну партію супротиву від умовно партії капітуляції, яка зараз при владі”,- підкреслила Чорновол.

Вчора 14 квітня , захист Тетяни Чорновол на засіданні заявив про відвід судді Печерського районного суду Києва Сергію Вовку, який мав обирати запобіжний захід.

“Запобіжний захід не обговорювався через те, що адвокати і сама Тетяна заявили про відвід судді. Тому наступне рішення вже буде з іншим суддею, в інший день, в інший час, який суддя зараз не оголосив. Суд закрився без ухвалення жодного рішення”, – сказала журналістам депутатка Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Як відомо, раніше 10 квітня, Державне бюро розслідувань провело обшук у будинку колишньої журналістки, народної депутатки 8-го скликання Тетяни Чорновол. Їй повідомили про підозру “в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненого за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України)”.

Залишити відповідь