П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Здоров'я

Без карантинних заходів в Україні було б 180 тисяч хворих на COVID-19

Раніше пік захворюваності прогнозувався на 14-17 квітня, але завдяки обмежувальним заходам “пік” захворюваності може розтягнутися в часі.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державнйи санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі програми “Сніданок з 1+1”.

“Карантин в Україні працює. У нас є моделювання, яке ми проводили до введення карантинних заходів. Якби ми не вводили карантинних заходів, у нас би було зараз 180 тисяч хворих на коронавірусну хворобу… Як би хтось не критикував, як би хтось не вважав, що щось робиться не так, ми сьогодні маємо результат карантинних заходів”, – сказав Ляшко.

Він нагадав, що раніше пік захворюваності прогнозувався на 14-17 квітня, але завдяки обмежувальним заходам “пік” захворюваності може розтягнутися в часі.

“Так, ми маємо зараз деяке зниження, але це зниження не має вводити в оману. Це тимчасове зниження. Ми виходимо на якесь плато, і наше головне завдання, щоб це плато не пішло стрімко вгору, тому всіх закликаємо дотримуватися карантинних заходів. Це все допоможе нам тримати рівень захворюваності на тому рівні, який ми зараз маємо, і це допоможе нам якісно і ефективно лікувати тих людей, які знаходяться в закладах охорони здоров’я”, – сказав Ляшко.

Залишити відповідь