Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

Справа Шеремета: Адвокат Безпалий заявив,що підставою для обшуку в Кузьменко може бути відсутність будь-яких доказів, які б підтвердили вину

Сьогодні представники Нацполіціі проводили обшук за місцем проживання підозрюваної у справі щодо вбивства Павла Шеремета Юлії Кузьменко та її цивільного чоловіка, волонтера Петра Кіяна. Були вилучили сім-карти, стартові пакети до них, роутери і рушниця, яке належить Петру Кияну з дозвільними документами на право володіння.

Про це розповів адвокат Юлії Кузьменко Тарас Безпалий, в коментарі Цензор.НЕТ .

Відповідаючи на запитання, чому прийшли з обшуком зараз, через п’ять місяців після затримання Кузьменко. Адвокат нагадав, що обшук в її будинку, за цією ж адресою проводився 12 грудня минулого року.

“Вони нічого не пояснюють. Єдиною підставою для сьогоднішнього обшуку у Юлії Кузьменко може бути – відсутність будь-яких доказів, які б підтвердили вину. Тому через 5 місяців після затримання вони знову прийшли з обшуком і намагаються хоч щось знайти. Але нічого такого їм виявити не вдалося”, – пояснив Тарас Безпалий.

За його словами, шукали мобільні телефони, сімкарти, незареєстровану зброю, вибухівку.

Зараз Юлія Кузьменко, знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання.

За словами адвоката, всі ці п’ять місяців будь-яких активних слідчих дій з нею не проводилося:”Крім слідчого експерименту, в якому вона брала участь, запропонували пройти психологічну експертизу в КНДІСЕ, але ми відмовилися, оскільки у нас є певна недовіра до пана Ірхіна і інших експертів цієї установи”.

Адвокат зазначив, що також відмовилися від поведінки одночасного допиту Кузьменко і Дугарь у зв’язку з тим, що зараз карантин.

“Юлія, знаходиться в ІТТ, тому для неї потенційно небезпечно спілкування з іншими людьми. Більше ніяких слідчих дій не проводилося”, – підкреслив Тарас Безпалий.

Як відомо, раніше,12 грудня 2019 року на брифінгу поліція назвала підозрюваних у вбивстві. Це лідер гурту Riffmaster, військовий Андрій Антоненко, кардіохірургиня та волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь.
За версією слідства, вибухівку під авто Шеремета заклали Кузьменко й Антоненко. Розвідку на місці злочину вела Яна Дугарь.
У виробленні вибухівки підозрюють раніше судимого атовця Владислава Грищенка. У справі фігурує і його дружина Інна.

Суд заарештував Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка. Яна Дугарь перебуває під домашнім арештом.

Залишити відповідь