П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Засідання ВР: Нардепи відмовилися скасувати своє рішення щодо закону про “парламентський спам”

Депутати, під час позачергового засідання 24 квітня не підтримали жодну із чотирьох постанов проєктів, про скасування результатів голосування за закон про зміни до регламенту роботи парламенту.

Документ, зокрема, не допускає блокування законопроєктів необмеженою кількістю поправок.

Зміни до регламенту не могли підписати ні спікер парламенту, ні президент, поки постанови про скасування голосування не розглянула Верховна Рада.

Як і було зазначено у порядку денному, депутати розпочали засідання з розгляду проєктів постанов щодо скасування рішення парламенту про ухвалення закону “Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури” (№1043), який парламент ухвалив на позачерговому засіданні 16 квітня.

Жоден із чотирьох проєктів постанов не підтримало більш як 61 народний депутат.

Тепер спікер парламенту Дмитро Разумков може підписати документ та передати його на підпис президенту України.

Як відомо, раніше ,16 квітня,Рада ухвалила закон, що змінює регламент та дозволяє у стислі терміни розглянути банківський законопроєкт.

16 квітня, народні депутати ухвалили у другому читанні законопроєкт, що передбачає внесення змін до регламенту парламенту і не допускає блокування законопроєктів необмеженою кількістю поправок.Передумовою для голосування за зміни до регламенту виступив закон, що стосується банків, який називають “антиколомойським”.
За відповідний законопроєкт проголосувало 242 депутати з необхідних 226 для того, щоб він набрав чинності. Жодного голосу не дали фракції “Європейська солідарність”, “Голос”, “Батьківщина” та депутатська група “За майбутнє”.

Відразу після його ухвалення народні депутати Олександр Дубінський, Ольга Василевська-Смаглюк зі “Слуги народу”, Антон Поляков (позафракційний), Ірина Констанкевич і Тарас Батенко з “За майбутнє” зареєструвати чотири проєкти постанов щодо скасування цього рішення парламенту.

Залишити відповідь