П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Верланов подав заяву проти колишнього міністра економіки Ігоря Уманського

Звільнений із посади голови Державної податкової служби Сергій Верланов стверджує, що подав заяву до Офісу генпрокурора проти колишнього міністра економіки Ігоря Уманського. Він звинувачує того у неправдивому повідомленні про злочин. 

Про це повідомив Верланов в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Я думаю, що якраз за 6 місяців ми поставимо у цій ситуації крапку», — сказав.Верланов.

Він вважає, що звільнення його з посади голови Державної податкової служби та звільнення Максима Нефьодова з посади голови Державної митної служби є виключно «політичним рішенням». 

«Я вважаю, що це є зміною курсу. Рішення є політичні. Ці рішення не мають жодної підстави стосовно ефективності… Я вважаю, це рішення, звичайно, політичним. Тому що в його основу не покладені факти чи якісь інші документи, викривальні плівки чи звинувачення, доведені у суді» — наголосив він, додавши, що його самого навіть не запросили на засідання Кабміну, де ухвалювали рішення про звільнення. 

Вже колишній глава податкової вважає, що жодних об’єктивних передумов для звільнення не було. На його думку, робота податкової може не подобатись політичним опонентам. 

«Державна податкова служба вперше за 8 років у 2019 році виконала план, перші 6 місяців 2019 — було недовиконання, другі 6 місяців і останні 4 ми виконали й перевиконали план. Виконується вперше за 4 роки план з акцизів, по горілчаних виробах. Я думаю, що це все не подобається нашим політичним опонентам», — повідомив Верланов. 

Раніше колишній міністр фінансів Ігор Уманський звинуватив у корупції посадових осіб органів державної влади, зокрема, керівників Державної податкової служби Сергія Верланова та Державної митної служби Максима Нефьодова. 

Ще будучи на посаді міністра економіки, Уманський ініціював відставки Верланова та Нефьодова. Уманський стверджує, що причиною такого подання були, зокрема, «скручування» ПДВ, від яких, за його словами, держбюджет втрачає 5 млрд грн щомісяця.

Залишити відповідь