Субота, 20 Квітня, 2024
Війна

За добу окупанти 8 разів обстріляли позиції ООС на Донбасі

Станом на 17.00 середи, 28 квітня, російсько-окупаційні формування 8 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил на Донбасі. Один український захисник отримав бойове травмування.

Про це у Facebook повідомляє пресцентр штабу ОС

“Сьогодні збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, зенітну установку, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю”, – зазначається у повідомленні.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник здійснив обстріл наших позицій неподалік Верхньоторецького із використанням станкових протитанкових гранатометів, зенітної установки ЗУ-23-2 та великокаліберних кулеметів. Зі снайперського озброєння ворог обстріляв українських захисників в районі Новомихайлівки. Неподалік Гнутового окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів, а оборонців Павлополя та Мар’їнки ворог обстрілював з гранатометів різних систем.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” російські найманці використали 9 мін 82-го калібру під час обстрілу позицій Об’єднаних сил поблизу Новотошківського та Оріхового. Неподалік Новозванівки наші воїни зафіксували ворожий вогонь з 120 мм мінометів – 15 мін.

Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав бойове травмування.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу ОС.

Залишити відповідь