П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Посол України запропонував ексканцлеру Німеччини парі через окупований Крим

Посол України у Німеччині Андрій Мельник запропонував 76-річному ексканцлеру ФРН Герхарду Шредеру парі, що Крим повернеться до складу України ще “за його життя”.

Про це повідомляє пресслужба посольства України у Німеччині.

“Що стосується безсоромної тези пана Шредера про те, що “жоден російський президент ніколи не віддасть Україні Крим”, то хотілося б оголосити цьому 76-річному експолітику та топ-лобісту Кремля своєрідне парі: ще за його життя Крим неодмінно повернеться у лоно матері-України. Це так само очевидно, як і те, що сонце встає на Сході і сідає на Заход”, – сказав Мельник.

Посол України назвав заяву колишнього канцлера Німеччини про необхідність зняття санкцій з Росії “криком відчаю”.

За словами Мельника, такі заяви найкращим чином демонструють той факт, що санкції є ефективним інструментом у боротьбі з російською агресією.

“Чим голосніше пан Шредер та інші лобісти мілітаристської Москви на кожному розі волають про те, що запроваджені проти Росії санкції є нібито «безглуздими», тим більш очевидним стає для німецької громадськості той незаперечний факт, що санкції ЄС та США чудово діють та надзвичайно боляче б‘ють у саме серце і без того кволої російської економіки, а відтак і політичного керівництва”, – сказав Мельник.

Залишити відповідь