П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Уряд опублікував постанову про пом’якшення карантину з 11 травня

Кабінет міністрів оприлюднив постанову, яку уряд ухвалив 4 травня, щодо продовження в Україні карантину до 22 травня з запровадженням певних послаблень вже з наступного понеділка, 11 травня

Документ опублікували на офіційному сайті.

Так, відповідно до постанови, з 11 травня в Україні дозволять працювати закладам громадського харчування на майданчиках просто неба (літніх майданчиках), але за умови, що столики там будуть розміщені на відстані не менше ніж півтора метра один від одного. За одним столом закладу можна буде розміщувати не більше як двох клієнтів без урахування дітей віком до 14 років. 

Також з наступного понеділка дозволять відвідувати дитячі та спортивні майданчики. Запрацюють стоматологічні клініки, музеї, історико-культурні заповідники.

Окрім цього уряд дозволив працювати підприємствам і установам, які забезпечують науково-тренувальний процес спортсменів національних збірних, а також діяльність психологів, адвокатів, нотаріусів та аудиторів.

З 11 травня запрацюють підприємства у галузі засобів масової інформації, зокрема точок продажу преси, друкарень, редакцій, логістичних підприємств у сфері доставки паперу та друкованих видань.

Також з наступного понеділка в Україні можна буде знімати кіно за умови обмеження кількості осіб до 50 людей, а ще проводити в театрах, цирках, концертних організаціях, художніх колективах тренування та інших заходи, які не передбачають одночасної присутності більш ніж 50 осіб та без глядачів.

Залишити відповідь