Субота, 20 Квітня, 2024
Кримінал

Загалом поліція склала дев’ять протоколів та відкрила провадження під час акцій 9 травня

Поліція за адміністративними порушеннями склала 9 протоколів та відкрила одне провадження у зв’язку з використанням забороненої символіки під час заходів до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Про це повідомила Національна поліція.

У Нацполіції наголосили, що станом на 13 годину дня було відкрито одне кримінальне провадження у зв’язку з використанням забороненої символіки.

«У поліцію Сумської області надійшло повідомлення про те, що в Путивлі під час проведення автопробігу вулицями міста його учасники використовували заборонену символіку», — розповіли в поліції.

За цим фактом відомості внесені до ЄРДР за ст.436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки, пропаганда тоталітарних режимів).

Також, за інформацією поліції, складено 9 адміністративних протоколів. 5 протоколів стосуються порушення правил карантину (ст.44-3 Кодексу про адмінпорушення): 4 порушення зафіксовані в Києві і одне — в Херсонській області.

Ще 4 протоколи складено у зв’язку з хуліганськими діями (ст.173-3 Кодексу про адмінпорушення) — по одному порушенню зафіксовано в Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській областях і в Києві.

Залишити відповідь