П’ятниця, 29 Березня, 2024
Культура

Міжнародна премія імені Франка оголосила номінантів

Нагородою відзначають вагомі здобутки та значні заслуги науковців у галузі соціально-гуманітарних наук

Про це пише Читомо.

38 науковців з Австрії, Італії, Канади, Німеччини, Польщі, Словаччини, України та Чехії визначили трьох цьогорічних номінантів. Оцінювання праць та анотацій до них відбувалося за трьома критеріями: наявність інноваційних та оригінальних підходів; концептуальність, системність та критичність; міжнародний контекст і рівень наукового дослідження.

За результатами оцінювання члени Ради експертів рекомендують до розгляду Міжнародного журі такі монографії:

“Маленький дорослий: Дитина й дитинство в Гетьманщині ХVІІІ ст.” доктора історичних наук, професора кафедри історії України Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Ігоря Сердюка, Україна;

“Віражі Франкового духу: Світогляд. Ідеологія. Література” директора Інституту Івана Франка НАН України Євгена Нахліка, Україна;

Beau Monde on Empire’s Edge: State and Stage in Soviet Ukraine (“Бомонд на краю імперії: держава та сцена в радянській Україні”) професорки історії Стетсонського університету Мейгіл К. Фаулер, США.

Усі три роботи-номінанти буде передано на розгляд Міжнародного журі, 12 членів якого оберуть лауреата. V церемонія нагородження відбудеться в день народження Івана Франка, 27 серпня, на його батьківщині – у Дрогобичі.

Цього року на здобуття Премії імені Франка було подано 19 праць.

Залишити відповідь