Вівторок, 21 Травня, 2024
Політика

ВР планує розглянути законопроєкт про подвійне громадянство на цьому тижні

Опозиційні фракції, зокрема “Європейська солідарність” і “Батьківщина” розкритикували проєкт закону

Поточного тижня Верховна Рада планує розглянути законопроєкт №2590 про подвійне громадянство. Згідно з опублікованим на сайті парламенту порядком денним, розгляд документа в першому читанні заплановано на 19 травня.

На засіданні погоджувальної ради 18 травня законопроєкт розкритикували представники фракцій “Європейська солідарність” і “Батьківщина”.

“[Цей законопроєкт], по суті, легалізує російські паспорти. Нагадаю, що саме з незаконної паспортизації Криму почалася його анексія. Нагадаю, що Путін пачками роздає російські паспорти на Донбасі”, – сказала співголова депутатської фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко.

Лідерка фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко закликала зняти законопроєкт №2590 із розгляду.

“Це завершиться розпадом території України”, – заявила Тимошенко.

Перший заступник голови Верховної Ради, представник президента в парламенті Руслан Стефанчук сказав, що глава держави підтримує ухвалення цього законопроєкту.

“Ініціатива президента, яка була ще на початку кампанії, – об’єднати 65 млн українців, що проживають по всьому світу, що знаходить своє втілення частково в цьому законопроєкті. Хочеться зазначити, що цей законопроєкт напрацьовували разом зі Світовим конгресом українців та з діаспорськими організаціями”, – сказав Стефанчук.

Спікер Дмитро Разумков запропонував розглянути законопроєкт у залі, але все-таки подав питання про його виключення з порядку денного. Учасники засідання такого рішення не підтримали.

Залишити відповідь