Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

У Харкові арештували осіб, які напали на правоохоронців

Київський районний суд Харкова заарештував 5 учасників громадської організації “Потон”, які вчинили озброєний конфлікт із правоохоронцями.

Про це повідомляє сайт Нацполіції.

Двом харків’янам, 33 та 34 років, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Крім того, чоловіків 42 та 38 років заарештовано на 60 діб з правом внесення застави у 420 тисяч гривень. 34-річного чоловіка поміщено під цілодобовий домашній арешт.

Водночас, як повідомляє харківське видання “Медіапорт”, найсуворіший запобіжний захід обрали лідерам “Потону” Павлу Оніщенку і Миколі Маслову.

За версією слідства, погрожуючи розправою, вони переслідували й пошкодили машину, в якій були працівники СБУ. Оніщенко також стріляв у заднє бокове скло їх машини з пістолета.

Підозрювані стверджували, не знали, що всередині авто — правоохоронці, оскільки ті не представлялися. Свої дії Маслов і Оніщенко пояснювали тим, що вважали, що в машині — злочинці, які напередодні намагалися підпалити автомобіль організації “Потон”.

Водночас прокурор сказав, що правоохоронці представлялися.

Під час засідання Маслов раптово почав різати руку, однак поліцейські йому завадили. Зі слів представника конвою, у Маслова вилучили невеликий камінь. Сам Маслов сказав, що різав руку нігтем.

Засідання у Київському райсуді супроводжувались акцією протесту біля суду.

Залишити відповідь