Субота, 20 Квітня, 2024
ПолітикаРепарації

Стало відомо, які країни найактивніше блокують російські активи

Згідно з даними Європейської комісії, в рамках санкцій проти Росії за її агресію в Україні за обсягом заморожених активів в Європейському Союзі лідирують шість країн – Німеччина, Франція, Австрія, Ірландія, Бельгія і Люксембург. Вони заморозили найбільше активів рф, пише Слово і Діло.

Про це повідомляє керівник Офісу президента Андрій Єрмак з посиланням на єврокомісара з питань юстиції Дідьє Рейндерса.

Так, на частку цих шести країн припадає 13 мільярдів євро заморожених активів, тоді як загальна вартість заморожених активів в ЄС – 14 мільярдів. У зв’язку з цим Рейндерс піддав жорсткій критиці ті країни ЄС, які заморозили мало активів Росії на своїй території та зажадав від них заморожувати більше.

«Є шість держав-членів, які виконують цю роботу. У нас склалася ситуація, коли деякі країни-члени надають нам багато інформації, інші, навпаки, вкрай мало» – зазначив він.

Нагадаємо, Європейський Союз не збирається зупинятися на сьомому санкційному пакеті проти росії. Вже восени ЄС почне роботу над новим, восьмим пакетом.

У сьомому пакеті санкцій проти росії планують впровадити ембарго на імпорт золота, однак воно може не торкнутися ювелірних виробів.

Залишити відповідь