Вівторок, 19 Березня, 2024
В Києві

В Києві проведуть навчання з мінної безпеки для дітей та дорослих

У столиці протягом тижня проходитимуть навчання з мінної безпеки для дітей та дорослих. Про це повідомляє пресслужба Київської міської ради з посиланням на депутатку Ксенію Семенову.

«Спільно з БФ «Солом’янські котики» продовжуємо організовувати навчання з мінної безпеки для мешканців міста. Протягом тижня всі охочі будуть вчитись, як діяти, коли помітили небезпечні предмети, і найголовніше – фахівці розкажуть, що в жодному разі робити не можна в таких випадках. Крім цього, учасники під час уроку зможуть узяти участь у пошуку предметів міношукачем, а також приміряти захисний костюм сапера, бронежилети та каску», – розповіла Семенова.

Вона додала, що на кожній локації буде два окремих намети: перший – для наймолодших дітей, де вони в ігровій формі дізнаватимуться про вибухонебезпечні предмети та проходитимуть командні ігри на логіку, а другий – для старших дітей та їх батьків, де безпосередньо буде проведено інструктаж особистої безпеки, показано муляжі мін та пояснено, як діяти в разі їх виявлення.

Зазначається, що цикл навчань з мінної безпеки розробили волонтери спільно з Київською міською військовою адміністрацією, Державною службою України з надзвичайних ситуацій та кінологами Національної поліції України.

Київрада оприлюднила графік тренінгів:

  • Оболонський район – 25 липня (початок о 16:00) у парку «Наталка»;
  • Дніпровський район – 26 липня (початок о 16:00) у парку «Перемога»;
  • Святошинський район – 27 липня (початок о 16:00) у парку «Совки»;
  • Голосіївський район – 28 липня (початок о 16:00) у Голосіївському парку;
  • Дарницький район – 29 липня (початок о 16:00) у парку Партизанської Слави.

Як повідомлялося, за минулу добу піротехніки ДСНС знешкодили 806 вибухонебезпечних предметів, а з початку широкомасштабного вторгнення рф вже 165 592.

Залишити відповідь