Четвер, 28 Березня, 2024
На росії

Видають бажане за дійсне: рф маніпулює інформацією щодо виробництва Bayraktar

російська федерація маніпулює матеріалами турецьких медіа щодо виробництва Bayraktar росією.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі.

Зокрема, деякі турецькі медіа написали про те, що росія та Об’єднані Арабські Емірати бажають співпрацювати з Baykar у виробництві безпілотників Bayraktar.

Як зауважили у ЦПД, протягом останніх днів, посилаючись на іноземні ЗМІ, кремлівська пропаганда намагається сформувати хибну думку про те, що начебто питання співробітництва росії та компанії Baykar, що активно підтримує Україну у російсько-українській війні, вже вирішене.

Насправді ж турецькі медіа пишуть про те, що, незважаючи на прохання російської сторони, генеральний директор компанії Baykar Makina Халюк Байрактар категорично відмовив агресору та заявив, що турецький «Bayraktar TB2 ніколи не буде проданий у росію». Водночас співробітництво з Україною продовжується.

«У такий спосіб росія намагається переконати світ у тому, що кількість союзників рф збільшується. Насправді ж агресор продовжує бути світовим вигнанцем», – заначили у ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор компанії Baykar Makina Халюк Байрактар заявив, що компанія Baykar Makina не постачала і ніколи не постачатиме свою продукцію в росію, оскільки підтримує суверенітет України та її боротьбу за незалежність.

Залишити відповідь