Субота, 20 Квітня, 2024
АвторськеАналітикаБлогСвіт

Клімкін: Захід бере курс на контрольоване перезавантаження росії, в цьому не треба шукати «зради»

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Захід нині бере курс на контрольоване перезавантаження росії без ескалації, і в цьому не треба шукати «зради».

Таку думку дипломат висловив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Клімкін зауважив, що в Україні обурюються, коли у США відмовляються визнавати росію державою-терористом або повністю забороняти видачу віз росіянам, і одразу починаємо шукати “зраду”.

«Насправді Захід бере обережний курс на перезавантаження росії. На контрольоване перезавантаження без ескалації. Щонайменше поки що. У випадку з СРСР спрацювало ж», – зазначив ексміністр.

Він додав, що «ми не наївні, щоб проводити історичні паралелі», водночас акцентувавши, що сьогоднішня росія «не пасує до майбутнього світу».

У цьому контексті Клімкін зазначив, що в росії спричинило істерику те, що глава європейської дипломатії Жозеп Боррель назвав її “фашистською”, а відтак їй немає місця у цивілізованому світі.

«Шлях до перезавантаження росії не буде простим. Але він почався. росія для більшості світу вже не держава-переможець у Другій світовій, а фашист-агресор. Тактика може бути різною, але головне результат. Тому відкладаємо “зраду” і беремося за “перемогу”», – закликав дипломат.

Як повідомлялося, Президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив 5 вересня, що не вважає, що росію варто визнавати державою-спонсором тероризму за повномасштабне вторгнення до України.

Залишити відповідь