П’ятниця, 19 Квітня, 2024
На росії

Ані Лорак вперше за сім місяців висловила свою позицію щодо війни в Україні: згадала “ДНР”, “ЛНР” і націоналістів

Українська співачка Ані Лорак, яка з 2014 року живе та працює в РФ, написала відкритий лист прихильникам та хейтерам. У ньому зрадниця заявила, що “ніхто не має права їй казати, як любити і підтримувати Україну”, тому співачка забороняє “ДНР”, “ЛНР”, “Правому сектору” і “Свободі” згадувати її ім’я.

Ховаючись від ракет та окупації в Росії, уродженка Чернівців заявила, що робить свій вклад у підтримку рідного народу, але “не на камеру”, передає OBOZREVATEL.

На сьомий місяць повномасштабної війни артистка поскаржилася, що її замовчування геноциду було помилкою. Але не тому, що вона не доклала зусиль щоб донести правду до своїх прихильників у РФ, а тому, що її мовчання нібито використали проти неї самої.

“Останнім часом моє ім’я цинічно використовується для різноманітних політичних та медійних маніпуляцій. При цьому моя громадянська позиція є і залишається незмінною: я люблю Україну, і любов до батьківщини ввібрала з самого дитинства. Я народилася у чудовому буковинському краї і вважаю, що патріотизм людини визначається не словами, а вчинками”, – написала артистка, яка понад 8 років розважала росіян.

Лорак заявила, що антивоєнні заклики, яких від неї чекали українці, – це політика, а її нібито не можна комбінувати з творчістю. Та й взагалі, на думку українки, не вона підвела свій народ, а політики використовують її ім’я заради “брудних ігор”.

Співачка запевнила, що під час виступів не ділить шанувальників за національністю, релігією, кольором шкіри, сексуальною орієнтацією, а також, очевидно, за кривавими поглядами на геноцид українців. Лорак подобається виступати для всіх, хто любить її музику.

“Ніхто не має права мені диктувати, як мені любити і підтримувати свою країну. Свій внесок у справу миру, злагоди, підтримки українських громадян я роблю не під тріск телекамер, а так, як я вважаю за потрібне і гідне. Я не прошу всіх погоджуватися зі мною, але я прошу поважати мою думку”, – йдеться у відкритому листі.

Наостанок Ані Лорак заявила, що псевдореспубліки “ДНР” та “ЛНР”, а також “Правий сектор” та “Свобода” нібито не мають права згадувати ім’я українки, бо не мають відношення до неї. Вже традиційно вокалістка ні словом не обмовилася про російських окупантів, які тероризують її народ.

Раніше OBOZREVATEL писав, що вперше Лорак згадала про свою батьківщину на шостий день війни, коли боягузливо заявила, що “за мир”.

Залишити відповідь