Вівторок, 19 Березня, 2024
ЕксклюзивІнформаційний фронтСкандал

Герасимов, “київська пастка” та інші сенсації статті Тайм про Валерія Залужного

Авторитетний американський журнал Time присвятив обкладинку й розлогий матеріал головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному. Видання розповіло про кар’єру Залужного, його реформи в українській армії, а також процитувало думку головнокомандувача ЗСУ щодо війни, пише Главком.

На початку російського повномасштабного вторгнення 24 лютого у головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного «було дві стратегічні цілі» для оборони країни: зберегти Київ та «пустити кров» ворогу. За словами Валерія Залужного, Збройні сили України дозволили російським військовим підійти в притул до Києва, щоб знищити їхні колони техніки та лінії постачання в тилу.

«Ми не могли допустити падіння Києва. І на всіх інших векторах нам довелося пролити їхню кров, навіть якщо в деяких місцях це вимагатиме втрати території. Іншими словами, метою було дозволити росіянам просунутися, а потім знищити їхні колони на фронті та лінії постачання в тилу»

– цитує Time головнокомандувача ЗСУ.

Також Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний зберігає у своєму кабінеті публікації й твори начальника Генштабу ЗС Росії генерала Валерія Герасимова.

“Я виріс на російській військовій доктрині й досі вважаю, що вся військова наука знаходиться в Росії. Я навчався у Герасимова. Я читав усе, що він колись написав…Він найрозумніший з людей, і мої очікування від нього були величезними”

– каже Залужний про свого “колегу”, який старше за нього на майже 18 років, пише УНІАН.
Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine Valeriy Zaluzhny attends a meeting with Ukraine’s President Volodymyr Zelenskiy, U.S. Secretary of State Antony Blinken and U.S. Defense Secretary Lloyd Austin, as Russia’s attack on Ukraine continues, in Kyiv on April 24, 2022.
Ukrainian Presidential Press Service/Reuters

Трохи не по собі, коли твій Головнокомандувач робить подібні заяви. Слава Богу, що безпосередні командири — сучасні і якісні військові, підкреслює військовий експерт Андрій Васильчук.

Ukrainian President Volodymyr Zelensky attends a flag hoisting ceremony in Izyum after the Ukrainian forces took back control of the city from the Russians.
Metin Aktas–Anadolu Agency/Getty Images

“Може тому і кидається в очі, що в ілюстрації до статті немає жодної фото Головнокомандувача з передових позицій, щойно звільнених міст та польових нарад? Тільки бункер в глибокому тилу. Не думаю, що для настільки важливої не знайшли б фото, де Валерій Федорович на передовій в оточенні бійців чи командирів. А отже таких фото немає”

– пише він.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний увійшов до топ-100 найвпливовіших людей світу за версією журналу Time, підкреслює Главком.

 Валерій Герасимов: життєпис

Валерій Герасимов / фото REUTERS

Герасимов народився у Казані в 1955 році. У 2013 році він отримав звання Генерала Армії. У 2016 році його нагородили званням “Герой Російської Федерації”.

У листопаді 2012 року Герасимов отримав призначення на посаду Головнокомандувача Збройними силами Росії.

На думку низки зарубіжних військових фахівців, він вважається творцем так званої “доктрини Герасимова”, яка лягла в основу російської концепції війни нового покоління. Герасимовосновоположник терміну “гібридна війна”.

Залишити відповідь