Четвер, 18 Квітня, 2024
Україна

Президент України: Псевдореферендуми є фарсом

Президент України Володимир Зеленський заявив, що проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих Росією територіях України порушує норми міжнародного права, а єдиним способом зупинити російських окупантів є надання подальшої військової та фінансової допомоги Україні, а також введення санкцій проти Росії

Президент України Володимир Зеленський заявив, що псевдореферендуми, які проводяться на тимчасово окупованих Росією українських територіях, є фарсом і порушенням міжнародного права, передає “Польське радіо”,

У своєму зверненні президент України наголосив, що Україна поважає принципи міжнародного співіснування, які буде обороняти, захищаючи нормальне життя в Україні, Європі та світі. 

«Ми будемо діяти, щоб захистити наших людей на Херсонщині і в Запорізькій області, на Донбасі і поки що в окупованих районах Харківщини і в Криму. Цей фарс на окупованій території не можна назвати навіть імітацією референдумів. Що намалюють замість результату, ми знали заздалегідь. Навіть розвідці не треба було особливо старатись. Погоджені цифри для цього фарсу були вкинуті у засоби масової інформації. Росія навіть не ховається», – зазначив президент України. 

Володимир Зеленський наголосив, що єдиний спосіб зупинити російських окупантів – це подальша військова та фінансова допомога Україні та введення санкцій проти Росії.

Залишити відповідь